Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją – Richard Wrangham

4.90 

Turime

Produkto kodas: 1689767463601 Kategorija:
Leidimo data: 2021
Knygos būklė: Puiki
Leidykla: Alma littera
Knygos viršelis: Kietas
Knygos puslapių skaičius: 302

Aprašymas

„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.” Publishers Weekly

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

Papildoma informacija

Svoris 0.700 kg

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją – Richard Wrangham”